L’Abaqua inverteix 185.823 euros en la millora de la depuradora de Muro.
març 13, 2018
Les obres de connexió de la xarxa de sanejament del nucli urbà de Llucmaçanes amb la ciutat estaran enllestides abans de l’estiu.
abril 17, 2018

La nova instal·lació fotovoltaica a l’estació depuradora de Llucmajor comporta un 6,7 % del consum anual.

La nova instal·lació fotovoltaica a l’estació depuradora de Llucmajor comporta un 6,7 % del consum anual

Cinc EDARS gestionades per l’ABAQUA es beneficiaran de les energies renovables.
Avui dematí, el conseller de Medi Ambient, Agricultura i Pesca, Vicenç Vidal, acompanyat per la directora general de Recursos Hídrics, Joana Garau; el gerent de l’Agència Balear de la Qualitat de l’aigua, Antoni Garcias, i el batle de Llucmajor, Gregori Estarellas, han visitat les instal·lacions noves de 301 plaques fotovoltaiques que tenen una potència de 81,27 kw per autoconsum i que comporten un 6,7 % del consum anual d’energia de la planta.

Durant la visita, el conseller Vidal ha fet referència al fet que el subministrament elèctric als edificis i instal·lacions del  Govern de les Illes Balears per als anys 2017 i 2018 es regula mitjançant l’Acord marc per a la contractació centralitzada del subministre elèctric per als edificis i instal·lacions de l’Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears i del sector públic instrumental i, en aquest sentit, ha explicat que “seguint amb l’aposta de les energies renovables, hem executat la posada en servei d’una sèrie d’instal·lacions fotovoltaiques per a autoconsum a les depuradores gestionades per l’ABAQUA, de Cala d’Or, Llucmajor, Portocolom i Ferreries el 2017, i enguany està previst a Pollença”.

En concret, a l’estació depuradora de Llucmajor s’ha fet una instal·lació de generació d’energia elèctrica mitjançant plaques fotovoltaiques per a autoconsum, amb una potència nominal instal·lada de 81,27 kW, de tipus II (autoconsum amb venda d’excedents), encara que per la previsió de consums a l’EDAR i la potència generada, es preveu que els excedents siguin mínims.El factor limitant de la potència instal·lada ha estat, en aquest cas, la superfície disponible. S’ha ocupat un total de 632 m2 a les cobertes dels edificis de l’EDAR.

Per a l’any 2018, a les instal·lacions de l’ABAQUA, hi ha prevista una única instal·lació fotovoltaica nova dins l’execució del contracte derivat de l’Acord marc, a l’EDAR de Pollença, amb una potència nominal de 160 kW.

Actualment la CAIB té unes 26 instal·lacions fotovoltaiques per a autoconsum en servei amb una potència de 1366 KWp, que comporten una producció energètica aproximada d’1,6 GWh i una reducció d’unes 1237 tones a l’any. Aquest estalvi de CO2 és el que s’obtindria, en 10 anys, d’un bosc de 98.000 arbres.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *