Abaqua retirarà l’antic emissari de Talamanca
desembre 5, 2017
ABAQUA posa en servei tres instal.lacions fotovoltaicas a Mallorca per autoconsum.
gener 25, 2018

La depuradora d’Andratx amplia la seva capacitat de producció fins a 5.000 m3 diaris

     

La depuradora d’Andratx amplia la seva capacitat de producció fins a 5.000 m3 diaris

Està previst que les obres estiguin enllestides aquest estiu

El conseller de Medi Ambient, Agricultura i Pesca, Vicenç Vidal, acompanyat pel secretari general de l’empresa pública l’Agència Balear de l’Aigua i de la Qualitat Ambiental (ABAQUA), Ernesto Santamaria; la directora general de Recursos Hídrics, Joana Maria Garau; la batlessa de l’Ajuntament d’Andratx, Katia Rouarch, i representants de l’empresa adjudicatària de les obres d’ampliació i de millora del tractament de l’estació depuradora d’aigües residuals (EDAR) d’Andratx, Aquambiente Servicios para el Sector del Agua, SAU, han visitat, avui matí, les obres de les principals operacions que conformaran les noves instal·lacions de la planta, que es preveu que finalitzin el juny d’enguany. El projecte, que preveu la reforma integral, l’ampliació i la millora de tractament d’aquesta planta de depuració, té un pressupost de 3.270.681,68 € (IVA exclòs).

L’objectiu d’aquestes obres és ampliar la capacitat de producció de la planta construïda l’any 1993, que passarà de 2.000 m3 diaris a 5.000 m3, per donar servei a una població estimada de 35.000 usuaris dels nuclis d’Andratx, Port d’Andratx i s’Arracó, i respondre també als increments de demanda que es produeixen a l’estiu. Així doncs, es duplicarà la seva capacitat actual. El conseller Vidal ha volgut destacar que «aquestes obres es produeixen d’una manera simultània: en el mateix moment en què s’executen les obres també es dona el servei, situació que suposa un esforç extra en la construcció. Continuam amb la política d’aigua d’aquesta legislatura de manteniment de les infraestructures de les quals ja disposàvem». Per la seva banda, la batlessa del municipi, Katia Rouarch, ha volgut agrair públicament la feina que es duu a terme i ha afirmat que «a la fi es complirà una reivindicació històrica dels ciutadans d’Andratx, Camp de Mar i s’Arracó».

En concret, els elements que ja es troben en funcionament són el bombament de capçalera; dues línies de decantació secundària; els bombaments de recirculació i purga dels fangs; la digestió aeròbia del fang (dues línies, l’actual i l’obtinguda a partir de reconversió de l’actual reactor biològic) i la desinfecció addicional de l’efluent i obres de sortida de l’efluent.

Actualment les obres que estan en marxa són les del pretractament ubicat en un nou edifici, el qual inclourà els equips de desbast i els tancs desarenadors-desgreixadors, equipats amb els sistemes per a la separació de greixos i extracció de sorres (dues línies), el tractament biològic de fangs actius de mitja càrrega amb reducció de nitrogen (dues línies) i la desfosfatació per via química, l’espessiment dels fangs digerits, la deshidratació de fangs i sitja de fangs deshidratats, la recepció i el tractament de fosses sèptiques, i, per acabar, les instal·lacions elèctriques, de serveis, complementàries i auxiliars.

Amb aquestes modificacions, el projecte suposarà una millora de l’eficiència de les instal·lacions en el procés biològic i en la reducció dels nivells de nitrogen i fòsfor, fet que permetrà obtenir un efluent de més qualitat.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *