L’ABAQUA APROVA L’ADJUDICACIÓ DEL SERVEI DE MANTENIMENT I CONSERVACIÓ DE LES INSTAL·LACIONS DE SANEJAMENT I DEPURACIÓ DURANT ELS SIS ANYS VINENTS PER 72,3 M €
novembre 2, 2017
L’IBANAT gestionarà la finca de ses Fonts Ufanes
novembre 9, 2017

Abaqua adjudica les obres d’ampliació i millora de la depuradora de Camp de Mar a l’UTE FACSA-COEXA per 2,6 milions

\ S’augmentarà la capacitat de tractament fins a 1.200 m3/dia, que permetran atendre una població estimada de vuit mil habitants
\ El projecte està finançat, fins al 50 %, pel FEDER i l’impost del  turisme sostenible

L’Agència Balear de l’Aigua i la Qualitat Ambiental (Abaqua) ha adjudicat les obres d’ampliació i millora de la depuradora de Camp de Mar, a Andratx, a la unió temporal d’empreses (UTE) FACSA-COEXA, per 2.613.603,46 euros, amb l’IVA inclòs, que ha presentat l’oferta tècnica més valorada de les onze que es varen presentar durant el període de licitació.

Aquesta licitació comprèn, com a novetat, que l’empresa responsable de les obres també ho serà de l’explotació de la instal·lació durant el període de garantia d’un any, fet que garanteix la coordinació entre les obres i l’explotació, i, per tant, la qualitat de les aigües depurades.

Les tasques d’ampliació i millora de la depuradora són imprescindibles perquè la instal·lació actual no té la capacitat necessària per tractar els cabals previstos a mitjà i llarg termini, a causa del creixement urbanístic planejat. D’altra banda, el sistema actual de llacunatge no garanteix el compliment de la normativa vigent.

Per això, en el marc del nou Conveni signat amb l’Ajuntament d’Andratx, s’ha projectat una remodelació de les instal·lacions existents, augmentant la capacitat de tractament actual, que és de 700 m3/dia, fins a 1.200 m3/dia, que permetran atendre les necessitats d’una població equivalent estimada de vuit mil habitants, quatre mil més que ara.

Les obres, finançades el 50 % pels Fons de Desenvolupament Regional Europeu (FEDER) i l’impost del turisme sostenible de 2016, consisteixen en una línia nova de tractament d’aigua, amb un reactor biològic rotatori; una línia nova de tractament dels llots, i un nou edifici industrial, on es duran a terme el pretractament i la deshidratació dels llots.

Abaqua també ha adjudicat l’assistència tècnica per a la direcció de les obres i per a la vigilància i la coordinació de seguretat i salut, per un import de 86.245,70 €, a l’enginyeria Garau Ingenieros, SL, triada entre les vuit ofertes que es varen rebre.

Es preveu que les obres comencin abans que acabi l’any i durin, aproximadament, un any i mig.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *